31 maj 2008

Vzamem si čas in preizkusim teorijo v praksi

Podjetništvo! Inovativnosti! Inovatorstvo! Hmm, takšno ali drugačno ustvarjanje torej. Pa preizkusim to teorijo v praksi.

Kako že res gre? Kako smo se učili?


1. Najprej je torej pomembna ideja! Le to hitro dobim, tokrat bom pekla torto, prav posebno in za poseben namen.


2. Nato si je treba zadevo nekako zamisliti, kako bo v realnosti izgledala. Hm, še preden se lotim tega, pa premisliti, če bom sploh imela čas za izvedbo. Aha, čas si bom vzela, zamisel pa je dvonadstropna torta z romantičnim pridihom.


3. Nato pa je potrebno zamišljeno idejo predstaviti z najbolj smiselnim prototipom. Izberem vrsto prototipa -risbo.



4. Prototip nato natančno pregedamo in premislimo, kaj vse bi se še dalo izboljšati in bolj praktično in stroškovno učinkovito narediti. Spremembe, ki jih naredim so; osnovna torta bo imela pravokotno obliko, okrasitev malenkost drugačna.







5. Ko, sem s prototipom že popolnoma zadovoljna in vem, da bo zadevo možno realizirati, se začne postopek izdelave. Hmm, zadeva uspe. Rezultat je lep izdelek in moje zadovoljstvo. Nato je samo še upanje, da zadeva ostane v takšnem stanju do drugega dne. Oooo, žal, začne malo razpadati. In to ravno na tistih mestih, ki so mi bili že na začetku sumljivi. Vem, kaj je narobe. Vse je preveč naravno. Manjkajo ogromne količine škodljivih Ejev. Ah, pa kaj. Hitro, možgane mislite, kaj naj naredim. In se odločim. Počakala bom, naj do jutri razpade, še vse kar misle razpadt. Jutri pa bom popravila in zaflikala, če se bo sploh kaj dalo popraviti. Itak so sami nepoznavalci okoli mene in ne bo noben opazil. Za piko na i, pa bom na prosto mesto pred številko 25 zasadila dva rdeča cvetova vrtnice, ki bosta preusmerila pozornost.



Teknilo pa bo, to sem pa prepričana. V prihodnosti pa se mrda le odločim in kupim tisti 6 kg škaf tičino mase, da mi ne bo treba te stvari pacati doma. Ampak ne rezumem, mislim razumem na en način na drugega pa ne, zakaj prodajajo samo te velike količine te mase. V bistvu, če bi proizvajalci naredili raziskavo pri potrošnikih, bi ugotovili, da je povpraševanje po manjših količinah kar precejšnje. Prodajajo samo velike škafe, v mišljenju, kdor bo rabil, bo pač kupil to kar ponujamo, ampak se motijo, opažam na forumih, da kdor potrebuje manjšo količino, kar lepo zadevo spaca doma sam, nato pa se duša, ker mu le ta, zaradi pomanjkanja Ejev začne razpadati.

Ata, imel si prov. Morda je res najbolj praktično, kar celo torto kupiti.

3 komentarji:

Katja pravi ...

Vau, super izgleda!!!!

Anonimni pravi ...

OK, tole je pa noro! Kakšen okus je pa imela torta?

BTW: avgusta bom 25. Kolk prej se moram najavit za izdelavo torte:)?

Ana pravi ...

okus je bil pa sledeč, pač biskviti so bili črni-kakav in beli. kreme so bile pa take: ena je bila čokoladna, ena višnje s smetano, ena pa jogurtova strnjenka z borovnicami. V bistvu je bila torta full velika, pa na moje veliko presenečanje, je izpadlo kot da je premajhna.

avgusta? Hm, jaz naredim tole razporejeno v dveh dneh, tretji dan pa je za jesti, ko se okusi že lepo zmešajo. Še nekaj dni prej pa nakupim sestavine in si zadevo zamislim.