20 april 2008

Na Bohorju s Krti

Tokrat sem se s Krti potepala po poti štirih slapov na Bohorju, natančneje je to nekje v smeri Krškega, kar daleč, meni zelo nepoznani kraji. Pokrajina je tam opazno drugačna kot pri nas. Razlikuje se v rastlinstvu, saj je bilo opaziti nekaj meni nepoznanih rožic. Da se ve, tem je trenutno rastlinstvo v fazi cvetenja, vse je zeleno, belo, roza, prave spomladanske barve. Druga stvar pa je, da v tistih koncih živi nekaj domorodcev, drugo pa je sama razgrapana pokrajina, pa obilo potokov, slapov, hudournikov,..., luž.
In smo šli po poti štirih slapov. Eden se je imenoval nekaj na P..., drugi Pekel, tretji Ubijalnik, četrti Nebesa. Potem ob odhodu domov smo šli gledati še petega, ker res pač, če si že tam pogledaš vse, imena tega pa tudi ne vem.
Ubistvu, pot je bila peklensko ubijalska, kot povedo že sama imena slapov, na vrhu pa gostilna, zaželjena kot nebesa. Čist preveč za mojo telesno pripravljenost, k sreči, da sem imela 3 kinderbuene s seboj. Da o vročem soncu, ki me je ožgal, ne govorim. Za piko na i, pa pri vsej moji pameti, jaz oblečem kavbojke, da so mi cel dan gajsnale rit. Imela pa sem tudi nešteto problemov, saj sem imela že zjutraj mal omajeno ravnotežje. Prvi dve uri hoje smo ene 20x prečkal vodo, preko brvi, kamnov (res men je že mal presedal, čez in pol čez 5 m spet na drugo stran, kot, da niso mogli pot mal drugač spelat). In parkrat sem skor zgrmela v vodo, hvala tistim, ki so mo pomagal, da res nisem.
Ker pa Krti pač ostajajo pri tradiciji, da se luštno imamo, so se prekomerno zadržali v gostilni (ok, sprejmem in potrpim), mi krenemo na pot, ko morajo spet toti isti Krti na Wc( ok, sprjmem, to je naravno človeško), ampak totih Krtov potem iz naslednje oštarije ni nazaj. Arkamizerja. Mal so mi presedli, pa, ah, škoda besed.

He, he, sej ni bilo tok napačno, sam prenaporno


Krti prilezli iz lukenj


Češnja v cvetenju


Škoduje mi jutranje vstajanje, škoduje mi sonce, škoduje mi nadmorska višina, škodujejo mi alkoholni hlapi, škodujejo mi moški štosi, škoduje mi full stvari, upam, da je kriva polna luna.
Me pa veseli, da me sreča ni zapustila.

2 komentarji:

Katja pravi ...

Sem ti rekla, da pejt rajš z nami. ;;)))

Mi smo imeli samo 6 ur hoje. :) Nič kosila, ko sem gor pršla, sem spila ene limonce. Mi je tolk dogajal, da zase nisem vedla. :)

Opeklo je pa tud mene.

Ana pravi ...

Ja res si mi rekla, sam, če pa so me slapovi privlačli in se jim nisem mogla upreti.

'ene limonce'se sliši kot množina